De meesten van ons maken nogal wat mee op een dag en het is niet altijd even makkelijk om het allemaal van je af te zetten. Mediteren kan daarin een uitkomst bieden. Dit zijn een aantal handige apps die je op weg helpen. Helemaal handig, want je kunt het ook gewoon in het ov doen!

Calm

Calm is een uitstekende app voor beginners, maar biedt ook voldoende programma’s aan voor gevorderde gebruikers. Je kunt zelf kiezen of je 3, 5, 10, 15, 20 of 25 minuten wil mediteren.

Calm in de Play store
Calm in de App store

Headspace

Headspace is op dit moment waarschijnlijk de bekendste meditatie-app. Op een gemakkelijke manier word je begeleid om te starten met mediteren.

Headspace in de Play store
Headspace in de App store

Smiling Mind

Smiling Mind is een non-profit organisatie die mindfulness en meditatie stimuleert. Het voordeel van Smiling Mind is dat ze ook een programma’s aanbieden voor kinderen, jongeren en voor tijdens het sporten.

Smiling Mind in de Play store
Smiling Mind in de App store

Simple Habit

Simple Habit biedt een gratis programma en een betaald programma aan met verschillende thema’s zoals slapeloosheid, focus, stress en relaties.

Simple Habit in de Play store
Simple Habit in de App store

The Mandala App

The Mandala App combineert meditatie, Boeddhistische wijsheden en inzichten uit de psychologie en neurowetenschap om je allerlei dingen bij te brengen over uitdagingen van het leven.

The Mandala App in de Play store
The Mandala app in de App store