Je dagelijkse treinroute is inmiddels wel bekend terrein voor je, maar de wereld heeft nog zoveel prachtige treinroutes te bieden. Kijk mee naar deze hoogtepunten.

Glacier Express

De Glacier Express is een panoramatrein die in Zwitserland rijdt tussen Zermatt en Sankt Moritz. De volledige rit is 290 kilometer lang, maar duurt ruim 7,5 uur. Onderweg passeer je prachtige berglandschappen.

Foto: Champer

Trans Siberie Express

Deze treinreis is maar liefst 9289 kilometer lang en spant zich uit tussen Moskou en Vladivostok. Je doet er 7 dagen over om de hele rit af te leggen en komt door 7 tijdzones.

Grand Trans Siberian Express Westbound
Foto: Bobcatravel.com

The Rocky Mountaineer

Met de Rocky Mountaineer kun je verschillende routes afleggen door Canada. Reis bijvoorbeeld van Banff naar Vancouver en geniet van de prachtige berglandschappen.

Foto: Rockymountaineer.com

The Indian Pacific

Deze treinreis van Syndey naar Perth duurt maar vier dagen, maar je legt wel 4.352 kilometer af. De trein is van alle gemakken (airco, tweepersoonsbed en badkamer) voorzien.

Foto: Railplus.com.au

La Trochita

Deze trein legt met maar 35 kilometer per uur de route van 400 kilometer af in Argentiniƫ en is daarom bij uitstek geschikt om rustig van de prachtige landschappen te genieten.

Foto: Diariocronica.com.ar

The Shangri-La Express

Voor wie graag een luxe treinreis maakt, is deze 12 dagen durende tocht door China perfect. Sterrenchefs bereiden je eten en je bezoekt onder andere de Verboden Stad.

Foto: Goldeneagleluxurytrains.com

Welke treinreis wil jij zeker een keer maken in je leven?